SDU Sund - Et af de største IT kabelsystemer leveret af Bravida Danmark og Lan-Com i samarbejde.

Det lakker mod enden for afslutningen af Danmarks største IT kabelsystemer i nyere tid. Projektleder Flemming Kjems, Bravida Danmark er ved at sørge for at de sidste labels som dokumentation bliver på klæbet de mange fiberoptiske patchbokse, og samtidig pladsen bliver ryddet for de sidste kabler, så gulvmanden kan komme til at udføre sin del af arbejdet.

SDU Sund skal huse det Sundhedsvidenskabelige Fakultets aktiviteter og blive koblet til Nyt OUH og være en del af det eksisterende SDU Campus

Det hele startede tilbage i 2020, hvor Lan-Com A/S og Bravida Danmark indgik en aftale om at levere Giga-Lan kabelsystem til dette projekt, som er en del af det store SDU Campus i Odense.
Sidenhen er der trukket mere end 300 km Kategori 7 kabel, termineret over 12000 stk. RJ45 Keystone Jack.
Opsat 47 stk. 19” gulvrack og udført tusindvis af fiberoptiske splidsninger.
Der er endvidere trukket 13 km rør for senere hen at blæse næsten 50 km 48 leder fiberoptisk Mikrofibersom backbone til de mange under krydsfelter.

12.000 Giga-Lan RJ45 Jack er termineret fordelt på 47 krydsfeltskabe

Flemming Seerup, Ceo og Gert Rishøj, salgschef fra Lan-Com er på evalueringsrunde på pladsen, hvor pro-jektleder Flemming Kjems fra Bravida Danmark viser rundt. Dette sted emmer af, at der er brugt utallige mandetimer for at nå i mål.

Alene på netværksprojektet har 5 mand været fast beskæftiget i de næsten tre år, som projektet har stået på. Der er plads til et smil, og humøret er da også højt hos Flemming Kjems. Årsagen er, at projektet er for-løbet så godt som fejlfrit, og kan yderligere blive afleveret uden nævneværdig forsinkelse.

Henrik Andersen fra Bravida Danmark, der har stået for terminering og test af de mange kat. 7 kabler kan fortælle, at der stort set ikke har været fejl på kablerne, på trods af, at man har testet ved 600 MHz. Det er almindeligvis her, at sådan et projekt kan skride, hvis der er for mange kabelfejl af den ene eller anden årsag, men det har ikke været tilfældet. Henrik roser også Giga-Lan RJ45 stikkene for at være meget monteringsvenlige, og på den baggrund sparer meget tid.

De mange Fiber Patch Bokse er leveret præfabrikerede med pigtails, adaptere og splidse casetter, hvilket har sparet Bravida Danmark for mange mandetimer, som man har kunne bruge på andre ting.

Projektleder Flemming Kjems og Henrik Andersen, begge fra Bravida Danmark konfererer om, hvordan de sidste labels til de mange fiberbokse skal udføres.
Flemming Seerup, CEO Lan-Com, Flemming Kjems samt Henrik Andersen fra Bravida Danmark er på evalueringsrunde.

Flemming Seerup fra Lan-Com er ligeledes glad for, at projektet er forløbet så godt som det er. Ved et projekt af denne kaliber har vi hos Lan-Com haft ekstraordinær fokus på det, hvorfor vi er særdeles glade for at have en tilfreds kunde.

Udfordringer har vi ikke kunnet se os ud af, på trods af dette, har det været vigtigt for os, at vores kunde ikke bemærkede det.

Som et projekthus ved vi udmærket godt, at et leverancestop af F.eks. kabler lige midt i hele processen, kan have uoverskuelige konsekvenser. Vi har derfor gennem hele processen været ca. 6 måneder foran Bravida Danmark på materialebestillinger…. Og det fik vi brug for – for midt i projektet kom Corona krisen med lange leveringstider som følge heraf. Heldigvis havde vi et stort lager af kategori 7 kabel, som vi kunne trække på, så vores kunde intet bemærkede.

Prisen på råvarer steg også pludselig med 25%, og da prisen i projektet var solgt til fast pris og ikke kunne korrigeres, var der kun dækningsbidraget at tære på, så det kunne mærkes. Heldigvis var det kun den sidste tredjedel af projektet, som blev leveret til den høje kostpris, hvorfor det ikke bidrog til en højere projektpris, som man ellers ser andre steder.

SDU Sund har fået et kabelsystem af en af de højeste kategorier, der kan håndtere den astronomiske netværkshastighed på hele 10 Gigabit/sek. helt ud til den enkelte bruger, hvilket sandsynligvis vil dække behovet mange år frem i tiden.

De 55.000 m2 er nu snart klar til at blive indviet, og SDU Sund er klar til at flytte ind.

Det skal huse det Sundhedsvidenskabelige Fakultets aktiviteter, og vil koble Nyt OUH med det eksisterende SDU.

3000 dataudtag er installeret i den 55.000m2 store bygning
Det store bygningskompleks er enestående på dansk grund, idet et helt universitet og et universitetshospital bygges sammen. Det er kun set få steder i verden, og det vil give helt ekstraordinære forhold for forskning, uddannelse og innovation for især sundhedsområdet.

Om partnerne

Bravida er en svensk service- og installationsvirksomhed med 12.000 ansatte i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Bravidas fagområder omfatter El, data, VVS, ventilation, brand og sikkerhed. Bravida tilbyder sine kunder services, design, projektering, installation, drift og vedligehold.

Lan-Com A/S de sidste 30 år leveret IT Kabelsystemer til El markedet og de seneste år leveret til nogle af de aller største projekter i Danmark. Lan-Com er den førende IT kabel specialist I Danmark med stor knowhow, som er erhvervet gennem kompetente medarbejdere og store projekter

Stort udvalg af produkter

Lan-Com A/S ligger til enhver tid inde med mere end 1000 forskellige produkter til netværks kabling. Alle produkter er nøje udvalgte, højeste kvalitet og tilpasset det danske installationsmarked

Projektgennemgang

Lan-Com A/S tilbyder projektgennemgang med udbud og specifikationer fra de rådgivende ingeniører. Vi finder produkter og tilbyder det så alt overholder det som den rådgivende ingeniør har foreskrevet. Ingen dårlige overraskelser når ordren er i hus og skal leveres.

Viden og service

Lan-Com A/S har beskæftiget sig med netværkskabling i mere end 32 år. Det har givet os en kæmpe viden inden for dette felt. Vi har selv designet de fleste af vores produkter, som vi sælger – derfor kender vi vores produkter ned til mindste detalje. Du kan altid ringe til os og få svar på dine spørgsmål

Stabilitet

Lan-Com A/S har eksisteret i mere end 32 år. Vi har aldrig haft røde tal på bundlinjen. Vi er rated i bedste betalingsklasse AAA af Bisnode. Det er din sikkerhed for at du også kan få Lan-Com`s produkter i morgen.

Seneste artikler

LAN-COM A/S introducer verdens mindste nyhed

Medie konvertering fra kobber til fiber har været kendt lige siden fiberkablernes begyndelse midt i 80´erne. Men...

Læs mere

Eksklusiv kampagne

Fluke Networks og Lan-Com A/S gentager den succesfulde kampagne fra efteråret

Læs mere

Hvad kendetegner et godt kabelsystem?

Efter at have solgt Kabelsystemer i mere end 33 år og sit eget Giga-Lan brand i 10 år, har Lan-Com A/S samlet en...

Læs mere

LAN-COM A/S har udviklet sit eget leveringsprogram inden for switch teknologi

Lan-Com A/S i Smørum har indgået en aftale med en af markedets helt store switch producenter. I Q4-2023 introducerer...

Læs mere