Hvem er bange for Alien?

Alien Crosstalk (A-Next) er et nyt udtryk, som vi er nødt til at forholde os til.
Af Flemming Seerup, direktør,

Lan-Com A/S

Krydstale

Alien Cross talk er krydstale mellem de enkelte par i større kabelbundter. De enkelte par i et datakabel har forskellig slaglængde for at reducere krydstalen mellem parrene i det enkelte kabel.
Men når vi har større kabelbundter, så opstår der krydstale mellem de enkelte par med samme slaglængde. F.eks.mellem alle de brune par i et kabelbundt.
Dette kaldes Alien Cross talk eller på dansk udefrakommende krydstale.

Alien Cross Talk

Mange spørger sig selv: - Hvorfor nu det og hvad skal vi bruge det til? De nye IEE 802.3 AN 10G-Base-T højhastighedsswitche,  der  er  på markedet nu, er super intelligente og kan eliminere krydstale mellem de enkelte pari etkabel.Det vil sige, at det nu er muligt at sende transmissionssignaler frem på et datakabel med negativ ACR værdi. Det har hidtil ikke været muligt at anvende et signal,  der er svagere end den støj, kablet er udsat for. Hvad den nye teknologi ikke kanhåndtere,er støj, som modtages fra andre datakabler. Det vil sige Alien Cross Talk.

Eliminering af A-NEXT

Svaret er både simpelt og komplekst. Anvender vi skærmede kabler (f.eks.F-UTP) har vi med skæmen elimineret A-NEXT. Nu er det sådan, at det danske marked har været uskærmet i en lang årræke, og det er ikke så nemt at vende markedet fra den ene dag til den anden, selvom der ikke skal herske noget tvivl om, at den skærmede løsning er den tekniske korrekte løsning.Vælges en uskærmet løsning så skal ny installationspraksis følges nøje for ikke at få for meget A-NEXT.
Store kabelbundter med stramme strips er bandlyst. Derimod skal kabelbundter være så små som mulige.Især i krydsfelterne og udtagene, hvorA-NEXT er størst (stærkest signal), skal man være ekstrapåpasselig med stor koncentration af kabler for tæt på hinanden. Siemon Cabling System, som er den førende producent af højhastighedskabling har udviklet specielle paneler, som adskiller kabler og konnektorer fra hinanden.

Svært uden skærm

Mange producenter på markedet bryster sig med at have et uskærmet kabelsystem, der teknisk overholder den nuværende kategori 6A draft standard (som sandsynligvis også bliver den endelige standard). Men går man producenterne efter i sømmene,så vil man ikke kunne finde dokumentation for, at kabelsystemerne overholder A-NEXT. En test, som Siemon Cabling System har fået foretaget i USA, bekræfter formodninger om, at det er aldeles vanskeligt at producere et uskærmet kabelsystem, deroverholder A-NEXT.

Test for A-NEXT

At teste for A-NEXT er i sagens natur utroligt vanskeligt og nærmest umuligt. Et »Victim« kabel (et tifældigtkabel, som udsættes for A-NEXT fra de omkringliggende kabler) skal udvælges. Derefter sendes dersignaler ud på de omkringliggende kabler for at teste, hvor meget signal overførsel der er til »victimkablet«. Det siger sig selv, at for at få en fuldstændig og komplet test af A-NEXT, så er der uanede kombinationsmuligheder.Fluke Networks, som er den absolut førende producent af testudstyr til test af datakabling, har netop lancereten adapter til deres  DTX-1800 som kan teste forA-NEXT i henhold tilnyeste standard.

Førende

Lan-Com A/S har i de sidste 20 måneder solgt mange høj-hastighedskabelsystemer10 gigabit.Lan-ComA/Sharhermed, markeret sigsomdenførende   leverandørafhøjhastighedska-belsystemer i Danmark.

En fuldstændig og komplet test af A-NEXT giver uanede kombinationsmuligheder

Stort udvalg af produkter

Lan-Com A/S ligger til enhver tid inde med mere end 1000 forskellige produkter til netværks kabling. Alle produkter er nøje udvalgte, højeste kvalitet og tilpasset det danske installationsmarked

Projektgennemgang

Lan-Com A/S tilbyder projektgennemgang med udbud og specifikationer fra de rådgivende ingeniører. Vi finder produkter og tilbyder det så alt overholder det som den rådgivende ingeniør har foreskrevet. Ingen dårlige overraskelser når ordren er i hus og skal leveres.

Viden og service

Lan-Com A/S har beskæftiget sig med netværkskabling i mere end 32 år. Det har givet os en kæmpe viden inden for dette felt. Vi har selv designet de fleste af vores produkter, som vi sælger – derfor kender vi vores produkter ned til mindste detalje. Du kan altid ringe til os og få svar på dine spørgsmål

Stabilitet

Lan-Com A/S har eksisteret i mere end 32 år. Vi har aldrig haft røde tal på bundlinjen. Vi er rated i bedste betalingsklasse AAA af Bisnode. Det er din sikkerhed for at du også kan få Lan-Com`s produkter i morgen.

Seneste artikler

LAN-COM A/S introducer verdens mindste nyhed

Medie konvertering fra kobber til fiber har været kendt lige siden fiberkablernes begyndelse midt i 80´erne. Men...

Læs mere

Eksklusiv kampagne

Fluke Networks og Lan-Com A/S gentager den succesfulde kampagne fra efteråret

Læs mere

Hvad kendetegner et godt kabelsystem?

Efter at have solgt Kabelsystemer i mere end 33 år og sit eget Giga-Lan brand i 10 år, har Lan-Com A/S samlet en...

Læs mere

LAN-COM A/S har udviklet sit eget leveringsprogram inden for switch teknologi

Lan-Com A/S i Smørum har indgået en aftale med en af markedets helt store switch producenter. I Q4-2023 introducerer...

Læs mere